lauantai 29. lokakuuta 2016

Erikoisnäyttelyn jälkitunnelmat

Lappalaiskoirien erikoisnäyttelyn kuulumiset ovat ihan kokonaan jääneet kirjoittamatta. Kaiken kaikkiaan kiva näyttelyreissu, vaikka Epan ikävä silmätarkastustulos hiukan masensikin tunnelmaa. Oli tosi mukava nähdä ihmisiä ja koiria, joita en ollut nähnyt aikoihin, kuten Eppaa, Nellaa ja Nellan pentua Luppoa. Pihkan kanssa pyörähdin kehässä ja lisäksi esitin pari hattivattilaista eli Hattivatin Dellan ja Hattivatin Sammaleisen. Sammaleinen eli Noita veikin lähestulkoon koko potin ollen PN1, VSP, ROP-Vet ja BIS-Vet eli porokoirien paras narttu, vastaavan sukupuolen paras (uros oli rotunsa paras), rotunsa paras veteraani ja näyttelyn kaunein veteraani. Jee! Kiitos Tintille, että sain esittää Noidan. Se oli varmaan minun eka ja vika kerta best in show kehässä. :)

Pihka oli suuressa, 15 nartun, junnuluokassa. Vielä ei ollut Pihkan turkki parhaimmillaan, mutta oikein mukavan arvostelun se silti sai. Se käyttäytyi näyttelyalueella ja kehässä oikein nätisti. Tykkään sen luonteesta kyllä kovasti. Vaikka se ei olekkaan ihan hirveästi käynyt suurissa tapahtumissa ja paikoissa, niin tosi lunkisti se ottaa kaikki uudet jutut.

Pihlajamäen Raunikki 1v 5kk
Tuula Prattin arvostelu oli oikein Pihkan näköinen ja kuului seuraavasti:
"Hyvä korkeuden- ja pituuden suhde, melko terävä kuono-osa, alakiinnittyneet korvat. Ei kovin voimakkaasti mutta tasapainoisesti kulmautunut. Hyvä rintakehän tilavuus, pituutta voisi olla enemmän. Hyvä hännänkiinnitys. Ahtaat takaliikkeet, liikkeessä voisi olla enemmän voimaa ja ulottuvuutta. Olisi edukseen olla jäntevämmässä kunnossa. Pehmeä turkki" JUN EH

Pihkan kanssa kehässä.
Pujotan Petronella eli Nella kävi edustamassa pujottalaisia kehässä. Oikein hienosti Kirsi kipitti Nellan kanssa saaden arvosanaksi erittäin hyvän tosi hyvällä arvostelulla. Arvostelu oli seuraavanlainen:
"Erinomainen pituus rungossa, raajakorkeutta voisi olla enemmän. Oikean muotoinen pää, aavistuksen pyöreät silmät, hyvä kaula. Tasapainoisesti kulmautunut. Syvä rintakehä, pehmeyttä selkälinjassa. Hyvä hännänkiinnitys. Liikkeessä hyvä ulottuvuus. Pehmeä turkki. Olisi edukseen tiiviimmässä kunnossa" AVO EH

Pujotan Petronella

Näyttelyn lomassa ehdittiin ottaa myös "perhekuvia". :)

Eppa ja Penna, tytär ja äiti. Kyllä niissä samoja piirteitä on.

Eppa, Penna ja Nella. Äiti näyttää tyttäriensä välissä melko rimpulalta. :)

Penna-mummo, Luppo (Luppoarnikki) ja Nella-äippä. Narttuja kolmessa sukupolvessa.


Kyllä noista Pennan tyttärien korvista, pään mallista ja ilmeistä löytyi yhtäläisyyksiä. Tietenkin erilaiset väritykset tekevät niistä ensi alkuun erinäköiset. Ihanaa, että sekä Eppa että Nella oli paikalla yhtäaikaa, niin tytöt saatiin samaan kuvaan. Olipas Nellan tyttö, Luppo, hellyyttävä pikku pentu korvakarvoineen. Voi, voi... Pennun paijailu ei tehnyt ollenkaan hyvää minun pentukuumeelle.

Penna steriloitiin viikko erkkarin jälkeen. Haava on jo parantunut ja nyt sitten koira totuttelee elämään ilman kohtua ja valeraskauksia. Keväälle ja kesälle onkin jo paljon suunnitelmia, kun ei tarvitse pitää pentulomaa harrastuksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.