keskiviikko 3. elokuuta 2016

Kesäkuulumiset

Vähän aikaa sitten sain ihania kuvaterveisiä Pujotan Mustilta eli Cáhppelta Angelista. Pienestä mustasta pennusta on kasvanut aika komea uros isänsä taittokorvilla. :)

Cáhppe vielä kasvattajan luona haaveilemassa omasta kodista
Cáhppesta on kasvanut hieno uros!
Cáhppe naapurin Ryyti-tyttösen kanssa
Tällaiset kuulumiset ja kuvat onnellisesta koirasta saavat kasvattajan aina hyvälle tuulelle. Kiitokset Idalle kuvista ja terkkuja Cáhppen kotiväelle. 

Kevään kiireissä on unohtunut kokonaan kertoa Tuhkan eli Pujotan Iivon jo toukokuussa olleesta MH-luonnekuvauksesta. Tuhkalle testin suorittaminen ei ollut ihan helppo juttu, mutta onneksi mitään mörköjä ei jäänyt mieleen kummittelemaan. Testin osa-alueet löytyvät KoiraNetistä.

Hipun ja Pennan kanssa ollaan touhuttu kaikenlaista. Hillastuksen ja sienestyksen lisäksi ollaan ehditty käymään muutamissa hakutreeneissäkin. Kyllä se on niin Pennan juttu, että melkein tekisi mieli ilmoittaa se jo hakukokeeseen. Erityisesti mieleen jäi treenit soramontulla, jossa maalimiehet piiloutuivat isojen kivien sekaan ja alle. Tämä oli Pennalle ihan erilainen hakuympäristö ja vähän jännitin, että mitenköhän se toimii. Penneli etsi tosi hienosti, vaikka ohjaaja töpeksi täydellisesti. Toinen maalimies oli niin pienessä kivenkolossa, että minä en sitä sieltä huomannut, vaikka Penna ilmaisi sen ihan oikein. Vein koiran pois paikalta ja lähetin sen uudelleen toisesta suunnasta. Penna kiersi kiviröykkiön ja palasi samalle kielekkeelle haukkumaan. Meinasin jo hermostu, kunnes huomasin maalimiehen siellä kivien takana. Sainpa taas opetuksen, että luota koiraan! 

Hipun kanssa käytiin seuran ulkopuolisen agilitykouluttajan koulutuksessa heinäkuun alussa. Ihan mukavasti meni ja pian menemme uudelleen samalle kouluttajalla. Pennakin pääsee silloin mukaan. Saapa nähdä, saadaanko siihen lisää vauhtia. Keväällä tutustuttiin myös uuteen harrastukseen eli rally-tokoon. Siinä olis Hipulle oiva laji eläkepäiville, kunhan sitä ehtisi vain treenailemaan. 

Kovasti tässä on siis suunnitelmia syksylle. Syyskuussa käydään sekä Hipun että Pennan kanssa Kuusamossa agikisoissa ja mustikatkin odottavat vielä metsässä poimintaa. Enään on vain pari kuukautta porohommienkin alkuun.

Penna lempi puuhassaan, hiirien kaivuussa. :D
Vesisateella on ilmassa jo syksyn tuntua, vaikka vielä on kesä jäljellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.