lauantai 12. lokakuuta 2013

Pentuhaaveita

Voi kai sen nyt näin julkisesti paljastaa jos joku ei ole vielä rivien välistä lukenut. :D Penna pitäisi astuttaa seuraavasta juoksusta. Merkit näyttäis siltä, että juoksu tulee parin kuukauden kuluessa, toivottavasti kuitenkin vasta joulukuun puolella. Luovutuksessa mahdolliset pennut ovat ehkäpä maalis- tai huhtikuussa. Onhan tämä jännittävää aikaa! Ensimmäisiä juoksun merkkejä odottaa enemmän kuin joulua.

Sulhasehdokkaita olen mietiskellyt siitä asti, kun hain Pennan emänsä hoivista Kuopion kupeesta. Senhän piti olla selvä, että otan pennun sillä mielin, että voin yhdistää sen Joikun kanssa. No, eihän se sitten ollutkaan niin yksinkertaista ja päivänselvää, vaikka sukutaulut sopisivatkin yhteen. Välillä jopa hylkäsin ajatuksen kokonaan mutta niin siinä on käynyt, että olen jälleen palannut siihen omaan tuttuun urokseen. Kaikkien yhteensattumusten vuoksi olen miettinyt varauroksiakin. Tällä hetkellä toiseksi urosehdokkaaksi on noussut Hattivatin Dumbo eli Ponku, joka on myös hyvin tuttu koira minulle. Kummatkin isäehdokkaat toimivat Sattasniemen paliskunnassa porokoirina. Lappalaiskoirien jalostustoimikunta on antanut hyväksynnän käyttää sekä Joikua että Ponkua. Olen pyöritellyt mielessäni jopa kaksoisastutusta. Sehän on nykyään mahdollista, kun pennuista otetaan DNA-testi ja isät pystytään selvittämään sen perusteella. Saapa nähdä, mihin tässä vielä päätyy.

Luulen, että tämä on ainoa Pennan tekemä pentue Pujotan kennelille. Pennahan on yhteisomistajuudessa Chevrott's kennelin Juntusen Riikan kanssa ja olemme sopineet, että hänellä on myös mahdollisuus pennuttaa Penneli myöhemmin. Kolmannelle pentueelle pitäisi sitten olla jo todella tilausta ja hyvä jälkeläisnäyttö terveyden sekä luonteiden osalta.

Myöhemmin tulee varmasti juttua näistä urosvalinnoista ja kasvatusajatuksistani. Nyt nostatetetaan pentu- ja pennutuskuumetta muutamalla kuvalla. ;)


Hippu ja Hipun korvat :)
Joikusta on todella vähän pentukuvia mutta tässä se on n. 5 viikkoisena
Penna pienen pienenä pentuna <3
Näin pidetään velipoika kurissa ja järjestyksessä ;) 
Pentukasassa Joikun ensimmäiset lapsoset eli Pihlajamäen H-pentue
Söpöstelyn esimerkkiä näyttää Pennan velipoika Arthur

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.