keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Paljon hyviä uutisia

Paljon on taas tapahtumia mahtunu meän elämään viimeisen päivityksen jälkeen. Hippu täytti mahtavat seitsemän vuotta 29.3. Juhlia vietettiin ihan lähipiirissä maksalaatikkokakun kera.

Päivänsankari, "vieras" ja maksalaatikkokakku
Hippu pääsi vihdoin silmätarkastukseen, kun eläkeikä alkaa lähestyä. Edellisestä peilauksesta olikin jo lähes neljä vuotta aikaa. Vielä oli pikkumustalla terveet silmät. Toisessa silmässä jotain ihan pieniä kidemäisiä tiivistymiä. Eivät kuitenkaan tässä vaiheessa vaikuttaneet mitenkään "vaarallisilta". Eläinlääkäri kehotti käymään joskus uudestaan silmäsyynissä, mutta voi jäädä käymättä, kun ei ole kyse jalostuskoirasta. Tärkeintä kuitenkin tietää, ettei Hipulla ole tässä iässä perinnöllisiä silmäsairauksia eikä se ole ainakaan sokeutumassa. Pennan silmätarkastus on myös joskus tulevaisuudessa suunnitelmissa. Lähinnä sen ajankohta riippuu mahdollisesta pennutuksesta, jota en kyllä ole ajatellut vielä yhtään.

Tuhka on käynyt omistajansa Leenan kanssa misseilemässä 21.3. Jämijärven ryhmänäyttelyssä. Tuomarina oli toiminut Esko Nummijärvi, joka on tunnetusti aika kranttu porokoiran hännästä. Tuhka oli saanut odotetusti arvosanaksi H:n eli hyvän. Arvostelu oli seuraavanlainen: 

"Rotutyyppi hyvä. Mittasuhteiltaan oikea uros. Luusto voisi olla vankempi. Oikeanmuotoinen pää. Kauniit korvat. Pitkä hyvä kaula. Häntä kiertyy liikaa. Kevyt, riittävän pitkä rintakehä. Hyvin kulmautuneet raajat. Raajaluusto voisi olla vankempi. Hyvä karva. Liikkuu ja esitetään hyvin."

Ihan Tuhkan näköinen arvostelu. Raajaluusto olisi ilmeisesti saanut olla vankempaa, kun on ihan kaksi kertaa asiasta mainittu. ;) 
Tuhka kuvattuna helmikuussa melkein tasan vuoden ikäisenä.

Pennakin pääsi pitkästä aikaa näyttelyyn. Halusin viedä Pennan ihan välttämättä Hannu Talvelle arvosteltavaksi, vaikka näyttely olikin 4.4. eli pääsiäislauantaina. Meän harmiksi (vaiko onneksi?) tuomariksi olikin vaihtunut Jari Fors. Penna aloitti perinteisesti karvanlähdön viikkoa ennen näyttelyä, ihan kuten teki syksylläkin ennen erikoisnäyttelyä. Arvostelu oli kuitenkin yllättävän hyvä:

"Riistanvärinen vaalein merkein, keskikokoinen. Hyvä pää ja korvat. Erinomainen kaula. Selässä pehmeyttä. Riittävä runko. Oikea-asentoiset, hyvin kulmautuneet raajat. Hyvä häntä ja turkki. Kevyt liike, luonne oikea"  avo eri1

Tuloksena oli avoimessa luokassa arvosana erinomainen ja luokkavoitto. Ei kuitenkaan saatu sa:ta, että oltaisiin päästy paras narttu-kilpailuun. Kehän jälkeen, arvostelua lukiessa mietin, että onko se kirjoitettu edes minun koirasta. Hyvä häntä ja karva! :D Häntä on Pennan heikoin kohta ja karvakin oli ihan irti. Ilmeisesti tuomari kuitenkin näki karvanlaadun ja häntäkään ei ollut juostessa ihan tiukimmalla kippuralla. Olen siis oikein tyytyväinen lopputulokseen.  Loppu pääsiäinen sitten vietettiinkin ihan rennoissa tunnelmissa.

Kelkan perässä saa juosta sydämensä kyllyydestä
Sodankylässä oli kantohanki ja täydellinen hiihtokeli
Minun hiihtokaverit <3
Korppien huuto sai koiratkin jähmettymään
Pilkkikeli oli mitä parhain!
Välissä pistettiin painiksi, kun kalansaalis oli vähän heikko
Jokin aika sitten etsiskelin sijoituskotia Pihlajamäen kennelin pennulle. Sijoituskoti on löytynyt Sodankylästä! Olen todella yllättynyt, että sain useamman yhteydenoton hyvistä kotiehdokkaista. Kiitos kaikille kiinnostuneille! Nyt pidetään sormet ja varpaat pystyssä, että pentutilaus on mennyt perille. Pian alkaa nähdä päällepäin, onko Mahlalla pentusia masussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.