tiistai 22. heinäkuuta 2014

Pentutreffit Angelissa

Sunnuntaina oli erityisen mukava päivä. Petronella eli Nella oli tullut emännän ja isännän kanssa mökkeilemään Inariin. Oltiin sovittu, että käydään katsomassa velipoikaa Angelissa, kun kerta ovat näillä seuduilla. Oli tosi mielenkiintoista nähdä nämä mustat pennut yhdessä nyt 5kk iässä, kun pentuina ne olivat ihan samannäköisiä. Helteisestä kelistä huolimatta, pennut jaksoivat painia pari tuntuia ja vielä ennen lähtöä pistivät hippaleikinkin pystyyn. Kuvia oli reilusti, mutta aika tärähtäneitä ja epäselviä suurimmaksi osaksi. Osassa näkyi pelkkä häntä tai epämääräinen musta möykky. :) Tässä nyt kuitenkin jotain todistusaineistoa Nellan ja Cahppen (Musti) pentutreffeistä.

Eka vertailtiin hammaskalustoa. Nellalla oranssi panka.
Cahppe pistää siskoa ojennukseen.
Varsin vakuuttavat ruttukuonot.
Aina ei erottanut, että mihin toinen koira loppuu ja mistä toinen alkaa.
Kyllä ne sisaruksiksi tunnistaa. :)
Cahppe vaanii siskoa.
Nella osasi jo hienon näyttelyposeerauksen.
Melkein onnistunut yhteisposeeraus.
Väsymys taisi iskeä näihin painikavereihin.
Kuten kuvista näkyy, niin Cahppen korvat eivät tosiaan ole nousseet pystyyn. Välillä toinen oli jo terhakkaasti pystyssä mutta hampaiden vaihtumisen myötä löpsähtänyt takaisin. Tuolla tavalla ne taitavat jäädä, mutta eipä se koiraa, omistajia ja kasvattajaa haittaa. Kovasti nämä pentuset olivat vielä rimpuloita, mutta eiköhän ne vankistu, kun heittävät kasvamasta korkeutta. Nella oli oikein mutkattoman tuntuinen ja itsenäinen pentu, kuten se jo pentulaatikossa näytti olevan. Onneksi emäntä on panostanut kunnon suhteen luomiseen, jotta camelbootsit eivät vie neitiä vielä ainakaan kovin kauas omille teilleen. Oli ihana nähdä nämä pennelit yhdessä. <3 Ehkäpä ne muistivat toisensa vielä pentulaatikosta, vaikka aluksi pitikin nostella vähän niska- ja selkäkarvoja toisille.

Laitetaas vielä Tuhkastakin (Iivo) kuvat. Näissä ikää sen tasan 5kk.

Tuhka on kyllä hyvin pitkälle emänsä kopio!
Näyttää jo isolta koiralta mutta silti se on vielä ihan pentu. 
Mitäs muuta meille kuuluu? No, eipä juuri olla treenailtu koirien kaa, kun on nämä mahtavat helteet. Lähinnä vaan lenkkeilty metsässä ja jotain pientä puuhastelua silloin tällöin. Yhtenä päivänä haimme viilennystä Otsamo-tunturin tuulista, mutta eipä sielläkään juuri tuulenvire käynyt. Koirat olivat ihan helisemässä mäkäräisten ja paarmojen kanssa, joita nyt tuntuu olevan ihan riittävästi. :(

Vanamo kukkii vielä tunturissa
Ylöspäin vain...
Hippu ja Pennakin ihailivat Inarin maisemia.
Ja upeita maisemiahan riitti!
Ai niin... Olenhan mie maksanut agilityn kilpailulisenssin, ostanut junaliput Maailman Voittaja-näyttelyyn ja ilmoittanut Pennan Taivalkosken ryhmänäyttelyyn. ;) Meillä on siis kovasti aktiviteettia tiedossa elokuuksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.