sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Hippu, Lappalaiskoirien agilitymestari!


Tänä vuonna Lappalaiskoirat ry:n agilityn rotumestaruudet ratkottiin Rovaniemellä syyskuun 13. päivänä. Tuomarina toimi Mika Moilanen Minä ilmoitin Hipun mukaan ihan kannatuksen vuoksi ja ilman mitään menestystavoitteita. Paikalla kuitenkin kävi ilmi, että muita lappalaiskoiria ei ollut ykkösluokassa. Meidän piti siis saada pelkästään tulos ja oltaisiin tämän vuoden rotumestareita.

Ensimmäinen rata oli hyppyrata, josta selvittiin ilman virhepisteitä ja ihanneajan alituksella. Lopputuloksissa oltiin mukavasti neljänsiä ja uramme toinen LUVA plakkarissa. Toinen rata oli agilityrata ja siinä se meän murheenkryyni, keinu. Kovasti jännitin, että miten meän mahtaa käydä. Rata oli oikein sujuva keinulle asti, mutta siihenpä se meno sitten tyssäsi. Hippu suoritti keinun t-o-d-e-l-l-a hitaasti. Se otti aina yhden askeleen kerrallaan ja katseli siihen malliin alas, että kohta hyppää pois. Helpotus oli suuri, kun lopulta päästiin maaliin ilman virhepisteitä. Yliaikaa hitailusta tuli reilu 6 sekuntia. Yllätyksekseni me voitettiin oma luokka ja samalla pokattiin Lappalaiskoirien rotumestaruus. Voitto oli todella iloinen yllätys, mutta vielä paremmalta se tuntui hyvin suoritettujen ratojen jälkeen.

Tässä muutamia kuvia meän suorituksista.





Kuten kuvista huomaa, Hippu on nyt virallisesti medi luokassa. Eihän me nopeudessa pärjätä pikkukoirille, mutta Hippu suorittaa todella varmasti. Se ei tiputtele rimoja ja kontaktitkin otetaan melko varmasti. Yllättävää on ollut se, että kepitkin ovat menneet tähän astisissa kisoissa ihan puhtaasti. Keinun suorittamiseen ja muutenkin vauhdin hakemiseen saatiin vinkkejä Rovaniemen kisojen jälkeisenä viikonloppuna täällä Ivalossa, kun saatiin ulkopuoliset kouluttajat Rovaniemeltä. Oli kyllä antoiset kaksi päivää mutta pitäisi vain vielä ehtiä reenata opittua, ennen kuin jäädään talvitauolle. Vielä yhdet kisat olisivat edessä parin viikon kuluttua Pellon Rohki-hallissa. Saapa nähdä, jumitaanko silloinkin keinulle.

Voittaja ja voittopysti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.