tiistai 6. elokuuta 2019

Hammastunturilaisten nimiäiset

Pennut täyttivät jo neljä viikkoa, mutta minun pienen lomareissun vuoksi niistä ei ole tuoreita kuvia. Pennut syövät kuitenkin kiinteää ruokaa ja ovat ulkoilleet lähes päivittäin. Pentulaatikkokin on siirretty pois tieltä.

Viikko sitten, kolmeviikkoiset pennut saivat yksilöidyt nimet. Nimiteema löytyi Hammastunturin erämaa-alueen tuntureista. Minäkin olen siellä jonkin verran kulkenut, joten nimi-idea tuntui heti hyvältä eikä niiden keksimiseen tarvinnut juurikaan käyttää aikaa.

Vasemmalta alkaen Appisen Akka, Palsin Prinsessa, Nuovakan Neito ja Suivakon Sulho 
Saanen siis estitellä Pujotan Appisen Akan, Pujotan Palsin Prinsessan, Pujotan Nuovakan Neidon ja Pujotan Suivakon Sulhon. Akka on isoin ja mustin narttu, jolla on valkoinen rinta. Kokonsa puolesta sille piti antaa uskottava nimi. Prinsessa on pilkkanokkainen hienohelma, joka on puuteroinut nenän valkoisella. 😉 Neito on pienin tytöistä. Neitosethan ovat pieniä ja sieviä, joten nimi kävi tälle pennulle erinomaisesti. Viimeisenä, mutta ei vähäisempänä, on meidän ainoa uros. Siitä tehtiin Suivakon Sulho. Eihän sitä tiedä, vaikka nimi olisi vielä joskus enne.

Pentujen omat tunturit kartalle merkittyinä
Peruuntumisen vuoksi yksi narttupennuista on vapaana. Vielä ei ole tehty valintoja, että kuka kaipaa omaa kotia. Mikäli kiinnostuit, niin ota yhteyttä sähköpostilla tai soita. Yhteystiedot löytyvät ainakin Lappalaiskoirat ry:n kasvattajalistalta. Luovutuksessa pentuset ovat elo-syyskuun vaihteessa. Täältä löydät aikaisemman julkaisun, jossa olen kertonut vanhemmista sekä perusteluja ja pohdintoja tälle pentueelle.


Loppuun vielä videonpätkä Palsin Prinsessan päiväunista Pihka-äidin hännällä. 💗

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti