torstai 30. tammikuuta 2014

45 vrk täynnä

"Onko ihan pakko kuvata?!?"
Pennalla on mahan kasvatusta nyt 45 vuorokautta täynnä. Valitettavasti ei olla päästy ulos valoisan aikaan, että olisi saanut kunnon mahakuvaa näytille. Jospa nyt viikonloppuna onnistuisi. Tänään iltalenkillä jätin kuitenkin heijastinliivin mammakoiralta pois, kun tuntui, että kuminauha alkoi jo vähän kiristää. Reippaasti se vielä kulkee meän kans mutta pikkasen on vauhti hidastunut eikä Hipun kans enää laiteta painiksi. Matokuurikin on annettu ja nyt sitten vain odotellaan laskettua aikaa, joka on 17.2.

Jännityksellä odotan, että millainen värisuora tuolta mahasta tulee. Penna + Joiku yhdistelmästä voi tulla niin riistaa, parkkia kuin mustaakin. Penna + Ponku yhdistelmä voi tuottaa myös riistaa, mustaa ja parkkia. Todennäköisintä kuitenkin on, että Joikun pennuissa olisi parkkia. Ponkulla voi myös olla parkkigeeniä, sillä sen mummo on parkki. Ja jotta parkinruskeita tulee, niin geeni täytyy tulla kummaltakin vanhemmalta. 

Pennan isä ja emä, Fjällfarmen Mauri ja Pihlajamäen Freya
Nyt kun katsoo noita Pennan vanhempia ja miettii tekemiäni yhdistelmiä, niin tulossa voisi olla aika isopäisiä pentuja. :) Ja korvillakin tulee olemaan kokoa. Nuo Manun pyöreäkärkiset korvat ovat ruotsalaissukuisten koirien tunnusmerkki. Ruotsissa rotuunotettu narttu, Mustalikka, on niitä periyttänyt aika voimakkaasti. Saapa nähdä, tuleeko näille pennuille isoja, pyöreitä vai taittokorvia. Kaikki kun on mahdollista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.