keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Painava mahareppu

Viime yönä tuli ensimmäiset pentupainajaiset. Unessa Penna synnytti 11 pentua, joista 7 oli narttua ja loput uroksia mutta sukupuolet vaihtuivat koko ajan, enkä saanut tarkkaa lukemaa uroksista ja nartuista koko unen aikana. Toivottavasti tämä ei ole mikään enneuni. :)

Lauantaina 47vrk ja maha vetää selänkin notkolle
Pennan olo alkaa olla aika tukala. Päivittäin käydään vain kävelyillä eikä mitään mahottomia juoksenteluja ole enää harrastettu. Välillä mamma konttaa sängyn alle, mutta mitään hirveää pesäntekovimmaa ei vielä ole ollut. Penneli kävi tänään vielä puntarilla sillä välin, kun Hippu heräili nukutuksesta. Vaaka näytti 22,4kg! Ennen astutusta se oli 19,7kg ja ultrauksen aikana, viikon syömättömyyden jälkeen 19,2kg. Painoa olis tullut n. 2,5kg lisää jo tässä vaiheessa. Toivottavasti mahassa olisi useampi pentu eikä vain muutama jättikokoinen. Tissitkin ovat kasvaneet siihen malliin, että luulisi pentujen syntyvän jo huomenna. Tässä on kyllä vielä reilu viikko aikaa h-hetkeen.

Tänään Hippu kävi siis ensimmäisen kerran hammaskiven poistossa. Se täyttää ensi kuussa 6 vuotta, mutta sille alkoi kertyä hammaskiveä jo jokunen vuosi sitten. Kyllähän se syö luita mutta ei yhtä hanakasti kuin Penna. Ilmeisesti myös syljen koostumus vaikuttaa hammaskiven syntyyn. Olkoot valkoiset hampaat Hipun 6v syntymäpäivälahja. :D 

3 kommenttia:

  1. Odotamme pentujen syntymää vähän niin kuin joulua. Paitsi, että ei tarvitse siivota...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä on niin jännittävää, että joulu jää ihan kakkoseksi. :) Luulen, että Pennakin odottaa jo mahan pienentymistä. Aika ahistavalta vaikuttaa tuo mamman olotila.

      Poista
  2. Totta. Joulu on joka vuosi. Koiranpentu tulee taloon ehkä joka 5. vuosi.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.