lauantai 15. helmikuuta 2014

Ystävänpäivän ylläripennut!

Jopas on ollut hurja viimeinen vuorokausi! Penna päätti todellakin pistää tuulemaan pennunteossa. Torstai-iltana ruoka jäi syömättä. Mittasin lämpöä ja huomasin sen olevan vasta laskussa. Perjantai aamuna se oli jotain 36.6, joten päätin lähteä töihin. Oppikirjan mukaan lämmön laskusta menee n. 12 tuntia synnytykseen. Ruokkiksella kävin tsekkaamassa tilanteen ja lämpö oli edelleen vähän laskenut 36.5, joten lähdin hyvillä mielin töihin ja arvelin, että seuraava yö menee valvoessa. Puoli neljältä tulin kotiin ja ovelle kuului mieletön vikinä ja ininä. Mitä ihmettä! :O Siinä jäi ruokatavarat ja kaikki muutkin tavarat levälleen lattialle, kun ryntäsin makkariin. Sängyltä löytyi yksi pentu, yksi oli pentulaatikossa patjan päällä ja toinen patjan alla. Yhteensä siis kolme pentua oli Penna touhunnut maailmaan salamasynnytyksessä ja Hippu oli ilmeisesti toiminut kätilönä. :D Parin tunnin kuluttua kotiin saapumisesta sain minäkin todistaa yhden tytön syntymistä. <3 Olin jo varma, että tässä ne nyt sitten oli ja yritin saada itseäni selviämään järkytyksestä.

Puolen yön aikaan, pitkän ponnistelun jälkeen, syntyi pienenpieni rääpäle, joka ei kuitenkaan selvinnyt. :( Jotain tällaista arvelinkin aikaisemmin tulleesta vihreästä vuodosta. Ilmeisesti istukka ei ollut pelannut oikein. Eihän tapahtumat kuitenkaan tähän loppuneet. Penna alkoi taas työntää jotain ulos. Puolentoistatunnin jälkeen se alkoi väsyä ja minä soitin ja herätin päivystävän elänlääkäri. Onneksi lekuri sai minut rauhoittumaan ja samassa Penna saikin punnerrettua ulos isoimman pennun. Elänlääkärille soitto näyttää auttavan aina. :)

Ensimmäiset pujottalaiset vajaan vuorokauden ikäisinä
Niin syntyi Pujotan kennelin ensimmäiset, ihanasti ystävänpäivänä 14.2. Saldona 3 touhukasta narttua ja 2 reipasta urosta. Tänä aamuna kaikkien pentujen painot olivat 20 gramman sisällä toisistaan elikkä tosi tasalaatuista sakkia. Väriltään suurimmaksi osaksi tummia riistoja mutta toinen poika ja yksi tyttö näyttäisi vielä ainakin mustalta. Nekin saattavat muuttua iän myötä vielä riistoiksi. Varaustilanne on vielä hiukan auki, koska ei tiedetä, että onko mukana Joikun pentuja. Kaikille nartuille kuitenki pitäisi olla kodit tiedossa. Valitettavasti muutamalle kiinnostuneelle ei tällä kertaa riittänyt omaa koirakaveria. Todella harmillista! :(

Tytöille on nimet jo valmiina. Riistat tytöt ovat Pujotan Alaskan Miina ja Pujotan Poro-Kristiina. Viimeisenä syntynyt (ehkä) musta tyttö on Pujotan Petronella. Pojat saavat nimet sitten, kun näkee hieman luonteenlaatua. Nyt vain täytyy ottaa selvää isyystestin vaiheista, että saataisiin tämäkin osa jännitysnäytelmästä loppuun.

5 kommenttia:

  1. Pennalla oli kyllä loistava ajoitus, ystävänpäivä oli hieno bonus ja sen lisäksi työt eivät nyt häiritse uusiin tulokkaisiin tutustumista.

    Liekö "kätilö" piilotellut yhden pennun patjan alle?

    Onneksi kaikki meni hyvin ja eläinlääkärikin pääsi jatkamaan uniaan.

    Miten tässä malttaa odottaa, että nuo pötköt kasvavat luovutusikään??

    VastaaPoista
  2. Onnea ekoista pennuista kasvattajalle! Jännittäviä vaiheita, mutta hienosti Pennan synnytystarina päättyi :)

    VastaaPoista
  3. Iloiset Onnittelut pentujen johdosta! Seuraavaksi jännäämään isä ehokasta :-) t: Hanna M

    VastaaPoista
  4. Kiitos onnitteluista. Täytyy todellakin olla onnellinen, että kaikki meni hyvin. Pitää vähän odottaa, että vauvat hiukan kasvavat ja sen jälkeen täyttää blogi pentukuvilla. :) Onneksi aika menee hirmuisen nopeasti.

    VastaaPoista
  5. Surffailin taas ja eksyin tänne sivuillesi uudestaan. Ja mitä ihania uutisia täällä onkaan! Onnittelut pennuista ja terveisiä pilvenreunalle. T. Heini

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.