perjantai 18. syyskuuta 2015

Silmätarkissa

Penna kävi eilen Sodankylässä Kaisa Wickströmin silmätarkastuksessa. Pennelin silmät olivat edelleen terveet. Iloisella mielellä saatiin siis ajella takaisin kotiin. :) Legenda-pentujen isukki, Hattivatin Dumbo (6½v), oli samaisessa peilauksessa. Ponkunkin silmät olivat terveet. Myös Ponkun emä ja Legendojen mummo, Hattivatin Zelda (8½v), oli peilattavana ja tuloksena terveet silmät. Täytyy sanoa, että eilinen ilta oli kyllä hyvien uutisten ilta. Kuten olen aikaisemminkin kirjoittanut, niin juuri näiden vanhempien koirien silmätarkastukset ovat todella tarpeellisia koko rotua ajatellen.

Nyt kun Pennalle saatiin jälleen virallinen "naimalupa" terveiden silmien myötä, niin kai se täytyy alkaa ajatella toista pentuetta. Vähän olen miettinyt, että touko-kesäkuun juoksusta voisi yrittää astutusta mutta se on vielä vasta harkinnassa. Ensimmäiset pennutkin ovat silloin jo sen ikäisiä, että toivottavasti joitain terveystuloksia olisi tiedossa. Luustokuvauksia voisi jokainen halukas harkita talven aikana, kun pennut ovat lopettaneet jo kasvamisen. Silmäpeilauksiakin voisi miettiä, vaikka näenkin ne tarpeelliseksi vasta vähän vanhempana jos kyseessä ei sitten ole jalostuskoira. Harvemmin ne sairaudet vielä nuoren koiran silmistä näkyy. Hienoahan olisi jos koira peilattaisiin nuorena eli 2-4 ikäisenä ja sitten vielä vanhempana eli yli 6 vuoden ikäisenä.


2 kommenttia:

  1. Onpa hieno kuulla että Epan sukulaiset ovat kaikki terveitä. Meillä kun on ollut ajatuksissa teettää Epalla pentuja. Ja uuden pennun kuumekin on valtava että pidämme silmällä kuinka teillä projekti edistyy:)
    Miia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäki olen kyllä iloinen näistä tuloksista. Mikäli näihin "keski-ikäisiin" vielä kaihi tai jokin muu silmäsairaus iskee, niin tuskin haittaa koiraa itseään. Vai Epallekin pentuja! :D Jotenki todella vaikea uskoa, että minun "vauvat" alkavat kohta olla suvunjatkamisiässä.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.